Prijs voor Chiron Zorgplanner: €87,50/jaar 

Aan het gebruik van de classificaties NANDA, NIC, NOC zijn voorwaarden verbonden. De copyrights voor het elektronisch gebruik behoren in Nederland toe aan de uitgever Bohn Stafleu van Loghum (BSL). Bij aanschaf van Chiron regelt MedIctcare met BSL de gebruikersrechten voor jou/je instelling. 

BSL besteedt het onderhoud/beheer van de database waarin de NANDA, NIC, NOC staan uit aan de stichting VDIR. VDIR is de eigenaar van de NNN databank en Chiron heeft deze nodig om te kunnen werken. MedIctcare regelt het gebruik van de database door jou/je instelling met BSL/VDIR.   

Hoe bepaal je de prijs van een top product?

De grootste kostenpost is de licentiekosten die per jaar aan BSL voor het gebruik van de NNN moet worden afgedragen. Wij vinden dat de prijs niet de belemmering moet zijn om de software te gebruiken (vooral niet voor studenten), immers wij willen het juiste gebruik van de NNN stimuleren. Daarom hebben wij gekozen voor een prijs van €87,50 per jaar

MedIctcare verdient aan de verkoop in eerste instantie zeer weinig (we maken zelf 4 euro verlies op de eerste 5 exemplaren). Dat verdienen wordt meer als we meer exemplaren gaan verkopen (wij hebben een staffel met BSL afgesproken). Dus pas als er veel exemplaren gekocht worden dan gaan we wat verdienen. Dat verdienen is zeer relatief: het weegt niet op tegen de duizenden uren die we in de ontwikkeling van het product hebben gestoken.

De prijs is wel heel erg hoog.
Ja dat ligt eraan hoe je het bekijkt. Voor dit bedrag krijg je wel heel veel terug.
1. Elk jaar wordt één van de classificaties vernieuwd, dus je krijgt elk jaar eigenlijk het nieuwe boek.
2. Chiron levert je tijdswinst (sneller en effectiever zoeken en sneller rapportages maken). Stel deze tijdswinst is 5 minuten per dag (voor de professional die de gehele dag bezig is, zal dit vast veel hoger liggen). Dit is dan 2.3 werkdagen tijdswinst per jaar en wie werkt er voor €38,20 per dag?
3. Chiron registreert je gebruik en je kunt dus eenvoudig allerlei statistieken genereren. Deze informatie is belangrijk voor de kwaliteit en soort gebruik binnen organisaties. Kortom zeer waardevolle management informatie. Voor het onderwijs krijg je inzicht in hoe studenten een casus oplossen en hoe ze zoeken. Dus waardevolle informatie om je onderwijs te evalueren en te verbeteren.
4. Wij zijn er niet om geld te verdienen aan de NNN! Hoe meer mensen Chiron afnemen hoe lager onze afdracht aan BSL wordt. Omdat wij geen financiële risico willen lopen hebben we het bedag op €87,50 gezet. Mochten we echt grotere oplages gaan verkopen dan gaan we naar de prijs kijken. Wij hebben er al heel veel geld en tijd ingestoken, dus zie Chiron ook als een crowdfunding project! We all benefit! zullen we maar zeggen. 

Overtuigd? Je wilt een licentie?
Een jaar Chiron licentie kun je bestellen door €87,50 over te maken op de KNAB rekening van MedIctcare: NL37 KNAB 0259 5802 60 onder vermelding van de naam voor wie de licentie is en geef ook een email adres door (alleen naam en email omdat we de overboeking via software verwerken).  Als je in je bankomschrijving geen @ mag
gebruiken maakt er dan (at) van: Wietse.Dol(at)MedIctcare.nl Zodra we een email adres van je hebben zullen we een Persoonlijke Code voor je genereren en die opsturen (inclusief factuur). Je kunt dan Chiron downloaden,  installeren,  registreren en meteen gebruiken. Bij de eerste keer opstarten van Chiron kom je in een registratie scherm. Heb je een Persoonlijke Code dan kun je die invoeren (klik op de knop "Ik heb een Persoonlijke Code"). Heb je die nog niet: stuur ons dan een mail met je registratie gegevens. Als we gecontroleerd hebben dat jij hebt betaald dan zullen we je een Registratie code sturen per mail en ook de factuur.

Je wilt een licentie verlengen?
Een Chiron licentie kun je verlengen (1 jaar) door €87,50 over te maken op de KNAB rekening van MedIctcare: NL37 KNAB 0259 5802 60 onder vermelding van de naam voor wie de licentie is en dat het gaat om een verlenging. We zullen dan de verlenging zo in orde maken dat je kunt opstarten zonder opnieuw te hoeven registreren. Natuurlijk sturen we je per mail een factuur.

N.B. Als je een licentie Chiron koopt dan krijg je van ons automatisch een licentie voor de ICF+  en de Omaha System + gratis. Zo heb je drie belangrijke verpleegkundige classificatie systemen voor de prijs van één. 

Laatste update: 28 juni 2023.

          Email

            info@MedIctcare.nl

Telefoon

+31 24 2140066

Kamer van Koophandel

75582147