Prijs voor Chiron Zorgplanner: €87,50/jaar 

Aan het gebruik van de classificaties NANDA, NIC, NOC zijn voorwaarden verbonden. De copyrights voor het elektronisch gebruik behoren in Nederland toe aan de uitgever Bohn Stafleu van Loghum (BSL). Je moet, wil je gebruik maken van de Chiron Zorgplanner, een licentie invullen. MedIctcare kan dan met BSL de gebruikersrechten voor jou/je instelling regelen. Zonder een ondertekende licentie mag MedIctcare de Chiron Zorgplanner niet aan je beschikbaar stellen.

BSL besteedt het onderhoud/beheer van de database waarin de NANDA, NIC, NOC staan uit aan de stichting VDIR. VDIR is de eigenaar van de NNN databank en Chiron heeft deze nodig om te kunnen werken. Met een ingevulde licentieovereenkomst kan ook het gebruik van de database door jou/je instelling met BSL/VDIR worden geregeld.   

Hoe bepaal je de prijs van een top product?

De grootste kostenpost is de licentiekosten die per jaar aan BSL voor het gebruik van de NNN moet worden afgedragen (zie hun website). Wij vinden dat de prijs niet de belemmering moet zijn om de software te gebruiken (vooral niet voor studenten), immers wij willen het juiste gebruik van de NNN stimuleren. Daarom hebben wij gekozen voor een prijs van €87,50 per jaar

MedIctcare verdient aan de verkoop in eerste instantie zeer weinig en dat wordt meer als we meer exemplaren gaan verkopen (wij hebben een staffel met BSL afgesproken). Dus pas als er veel exemplaren gekocht worden dan gaan we wat verdienen (BSL laat exclusief BTW bedragen zien en de BTW is 21%). Dat verdienen is zeer relatief: het weegt niet op tegen de duizenden uren die we in de ontwikkeling van het product hebben gestoken.

De prijs is wel heel erg hoog.
Ja dat ligt eraan hoe je het bekijkt. Voor dit bedrag krijg je wel heel veel terug.
1. Elk jaar wordt één van de classificaties vernieuwd, dus je krijgt elk jaar eigenlijk het nieuwe boek.
2. Chiron levert je tijdswinst (sneller en effectiever zoeken en sneller rapportages maken). Stel deze tijdswinst is 5 minuten per dag (voor de professional die de gehele dag bezig is, zal dit vast veel hoger liggen). Dit is dan 2.3 dagen tijdswinst per jaar en wie werkt er voor €38,20 per dag?
3. Chiron registreert je gebruik en je kunt dus eenvoudig allerlei statistieken genereren. Deze informatie is belangrijk voor de kwaliteit en soort gebruik binnen organisaties. Kortom zeer waardevolle management informatie. Voor het onderwijs krijg je inzicht in hoe studenten een casus oplossen en hoe ze zoeken. Dus waardevolle informatie om je onderwijs te evalueren en te verbeteren.
4. Wij zijn er niet om geld te verdienen aan de NNN! Hoe meer mensen Chiron afnemen hoe lager onze afdracht aan BSL wordt. Omdat wij geen financiële risico willen lopen hebben we het bedag op €87,50 gezet. Mochten we echt grotere oplages gaan verkopen dan krijgt je geld terug, dwz de prijs gaat naar beneden en mensen die al Chiron hebben krijgen geld terug. Wij hebben er al heel veel geld en tijd ingestoken, dus zie Chiron ook als een crowdfunding project! We all benefit! zullen we maar zeggen. Bij grote afname kunnen we naar een prijs van 60 euro per jaar (bijna het bedrag dat je per jaar aan het nieuwe boek kwijt zou zijn).

Overtuigd? Je wilt een licentie?
Een licentie kun je bestellen door €87,50 over te maken op de KNAB rekening van MedIctcare: NL37 KNAB 0259 5802 60 onder vermelding van de naam voor wie de licentie is. Vergeet vooral ook niet om het licentie formulier te downloaden en ingevuld op te sturen.

          Email

            info@MedIctcare.nl

Telefoon

+31 24 2140066

Kamer van Koophandel

75582147