Remote Desktop

Kun je Chiron ook draaien op een iPad, iPhone of een Android telefoon/tablet of een Chromebook? Het antwoord hierop is eigenlijk hetzelfde als bij een Apple computer met macOS. Je kunt het voor elkaar krijgen maar dat vergt enige inspanning dan wel kosten. De gratis oplossing van Google is zeker de moeite waard omdat het ook voor andere dingen gebruikt kan worden.

De eerste (betaalde) mogelijkheid is om bij Microsoft Azure of Amazone Web Services  een computer te huren en daarop Chiron te installeren. Je kunt dan met Remote Desktopsoftware deze computer op je telefoon/tablet/PC/Apple benaderen en bedienen. Als je kosten wilt besparen installeer je op de remote computer geen MS-Office maar gebruik je de interne Chiron RTF-editor. Groot voordeel van deze aanpak is dat het schaalbaar is. Je hebt zo een tweede, derde... computer draaiende met Chiron, dus voor systeembeheer is dit een goede aanpak. Het nadeel is dat je kosten hebt die afhankelijk zijn van de hoeveelheid van gebruik (en dus ongemerkt kan oplopen). Een ander nadeel is wel dat je de nodige tijd kwijt bent om dit te doen en te leren hoe de Amazone of Microsoft services werken.

Soms hebben bedrijven hun eigen virtuele omgeving (Citrix, VMware, Cameyo, Parallels etc.) hiermee kun je thuis of met telefoon/tablet op een werkcomputer inloggen. Als dat zo is, dan kun je met je systeembeheerder regelen dat ook Chiron geïnstalleerd wordt. Via de juiste software op iPad, iPhone, Chromebook of Android apparaat kun je dan Chiron op je telefoon of tablet opstarten en gebruiken.

Er is ook een mooi alternatief dat geen geld kost en voor iedereen werkt zonder netwerken, systeembeheerders, abonnementen etc. Als je een Google-account hebt (die is gratis te regelen) kun je op je Windows apparaat de Chrome browser installeren (tegenwoordig kun je ook de Microsoft Edge Browser gebruiken) en als je die geopend hebt kun je de Chrome Remote Desktop software installeren en de verbinding met je computer instellen. Als je dan op iPad, iPhone, Chromebook of Android de Google Chrome Remote Desktop app installeert, dan kun je via je Google account op de telefoon/tablet je computer overnemen. Dit kan dus terwijl je computer thuis aan staat en jij ergens elders in de wereld je telefoon/tablet gebruikt. Het enige wat je moet doen is zorgen dat je computer aan blijft staan (dus vergeet niet de automatische stand-by uit te zetten). Je kunt dit niet alleen op een Windows machine doen maar ook op een Apple computer. Zo kun je dus waar dan ook ter wereld bij je computer en op afstand software draaien (niet alleen Chiron). Kortom een heel mooie manier om Chiron op telefoon of tablet aan de praat te krijgen.

Bij MedIctcare hebben we zowel onze Windows 10 laptop, onze Windows 11 desktop en onze Apple macBooks op deze manier toegankelijk gemaakt. Trouwens je kunt ook iemand anders (tijdelijk) toegang geven tot je computer (om dingen voor je regelen of om je te helpen problemen op te lossen). Allemaal gratis ... Wil je Chiron draaien op een Apple computer: zie Apple

Laatste update: 9-6-2024.

          Email

            info@MedIctcare.nl

Telefoon

+31 24 2140066

Kamer van Koophandel

75582147